CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’da yapılacak olan Genel seçimler öncesinde Türkiye gezisine devam ediyor. Kahramanmaraş bölgesini gezen CHP liderinin durağı olan Elbistan’da coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kent meydanında vatandaşlara hitap eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, partisinin icraatlarını anlattı ve ülkedeki gerilime değindi. İnsanların birbirine selam veremediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Sokakta neden insanlar birbirlerine selam veremiyor. Gencecik, fidan gibi çocuklarımız hayatlarını kaybediyor, neden? Hangi gerekçe ile? Bu ülkenin insanına hizmet etmek istiyorum. Benim köşeyi dönme gibi bir alışkanlığım, kul hakkı yeme gibi bir alışkanlığım yok.” dedi. 
Türkiye'nin tarım ülkesi olmasına rağmen Hollanda kadar ihracat yapamadığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına bu ülkede neyimiz eksik? Burası bir tarım ülkesi. Konya kadar bir ülke Hollanda’nın yıllık tarım ihracatı 130 milyar dolar. Koca bir Türkiye’nin yıllık tarım ihracatı sadece 12 milyar dolar. Neyimiz eksik? Toprağımız, güneşimiz, insanımız mı eksik? Tek bir şey eksik; namuslu siyaset eksik. Ben yetkiyi saraydan değil, sizden istiyorum.” ifadesini kullandı. 

CHP KAHRAMANMARAŞ MİTİNGİ FOTOĞRAFLARI

"13 YILDIR ELİNİZ ARMUT MU TOPLUYORDU?" 

CHP’nin 1 Kasım öncesi icraatlarını anlatırken AK Parti’nin kendilerini iş adamlarına şikayet ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Benim inancım, benim anlayışım, ibadet siyaset için yapılmaz. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaz. Siyasetin konusu iş imkanı, eğitim, dış politikadır. Din ile siyaset yapılmaz. 

Emekliye yıllık iki maaş ikramiye vereceğiz dedik. Bize kaynak soruyorlar. Sen dünyanın malını götürürken kaynak sorulmuyor da emekliye gelince mi aklın başına geliyor? 

Düne kadar kaynak yok diyorlardı, şimdi onlar da konuşuyorlar biz de vereceğiz diye. 13 yıldır eliniz armut mu topluyordu? Asgari ücreti bin 500 TL yapacağız dedik. Onlar asgari ücreti biraz mahçup biz de bin 300 TL yapacağız diyorlar. Niye bin 500 TL değil? İşçiye gelince kaynak yok, emekliye gelince kaynak yok. Yandaşa gelince havuzlar dolu.”

Miting sonunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu vatandaşlara karanfil dağıttı ve barış güvercini uçurdu.