Afşin Tes İş Sendikası'ndan sonra Elbistan’a geçerek Şeker Fabrikası’nı ziyaret eden Öztunç Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin’le görüştü, idari bölüm ve üretim alanlarında çalışanların dertlerini dinledi. Pancar döküm sahasını da gezerek çiftçilerin sorunlarına kulak veren Öztunç, işçilerle birlikte yemek sırasına geçerek birlikte yemek yedi.

Elbistan Şeker Fabrikası'nda işçilere konuşan Öztunç, klasik siyasetçi mantığının kendisinde olmadığını ifade ederek, “Elbistan Şeker Fabrikası’nda geçici işçi sorunu var. Çözen var mı? Bir Elbistanlı kardeşiniz olarak geçici işçi meselesi ile birebir ben ilgileneceğim. Gerekirse işçilerle birlikte Meclis’te yatacağım. Eğer iktidar olursak da geçici işçilik kalkacak, taşeron işçilik kesinlikle kalkacak. Hepsi devletin işçisi olacak. Şeker fabrikalarında size hep destek olduk. Yine desteğimiz devam edecek.” vaadinde bulundu.

Milletvekili adayı Ali Öztunç, Afşin Elbistan B Termik Santrali'nde yaptığı konuşmasında da, en büyük sıkıntının taşeronluk olduğunu, 1 Kasım'da Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olması halinde taşeronluk sisteminin ortadan kalkacağını belirtti. Öztunç, "2 Kasım sabahı kurulacak halkın iktidarında taşeronluk sistemi kalkacak, asgari ücret 1.500 lira olacak." dedi.