CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’in Ödemiş ve Tire ilçeleri sınırları içindeki Küçük Menderes Nehri havzasında çiftçilik yapan köylülerin su sıkıntısını yerinde inceledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na telefon ederek bir çözüm bulunmasını istedi. Baraj kapaklarının açılıp suyun salınmasıyla çiftçiler rahat bir nefes aldı.

Artan sıcaklar ve Beydağ Barajı kapaklarının kapalı olması sebebiyle kuruyan Küçük Menderes Nehri'nin yöredeki çiftçileri sıkıntıya soktuğunu belirten Sındır, “Bölge, çok önemli tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bir yer. Özellikle büyükbaş hayvancılığın ve ihtiyaç duyulan silajlık mısır ve diğer kaba yem bitkilerinin yanısıra patates, karpuz gibi ürünlerin su ihtiyacının karşılanması, Beydağ Barajı'ndan gelen su ile yapılabilmekte ancak barajda su tutuluyor olması sonucu nehrin kuruması nedeniyle yer altı su seviyesinin de çok düşmesine neden olması, çiftçiler için büyük bir sorun haline geldi. Oysa ki barajın yapılma amacı, sulama ve kuraklık riskine önlem olabilmesi. Çiftçi, tarladaki ürününü zamanında sulayamazsa bütün umutları sıcaklarla birlikte yanıp gider. Barajdan gelen su, Ödemiş ve Tire köylüleri için can suyu.” dedi.

Derebaşı, Ovakent ve Gökçen’de köylülerle birlikte tarlaları gezen, kuraklığın etkisini inceleyen Milletvekili Sındır, “Çiftçilerimizin sıkıntılarının giderilmesi ve tarladaki ürününün kurtarılması için çiftçilerimizin yanında, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nu telefonla aradım. Konuyu ve önemini anlattım. Tarladaki ürünlerin ve bölgedeki büyükbaş hayvancılığın ancak barajdan su salınmasıyla kurtarılabileceğini, aksi halde binlerce dönüm arazideki ekili alanların kuruyacağını ifade ettim. Bunun çiftçilerimiz için de, ülkemiz için de büyük bir kayıp olacağını anlattım. Telefonla görüşmemizden kısa bir süre sonra barajdan su salınmaya başlanmasından ve tarlaların yeniden suya kavuşmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim. Baraj kapaklarının açılması sonrası beni telefonla arayan, teşekkür eden hemşehrilerimizin mutluluğu ise benim için ikinci bayram oldu.” diye konuştu.