Cumhuriyet Halk Partisi (CHP )Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile yayınladığı mesajında, terörden arındırılmış bir dünya istediklerini belirtti.

Elif Doğan Türkmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini hatırlattı. Dünyanın değişik coğrafyalarında, insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden tüm terör örgütlerini kınadığını belirten Türkmen," Özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı günümüzde, insanların huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulu, terör ve şiddet meyilli örgütlere karşı işbirliği yaparak, barış barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamak. Bu ülke yedi düvele bağımsızlığı için kurtuluş savaşı vermiş ve yokluklara rağmen kazanmıştır. Kurtuluş savaşını kazanan atalarımız bu ülkeye bir daha savaş yüzü göstermemişlerdir. Onları minnetle anıyoruz.” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, terörden arınmış bir dünya dileyen Türkmen, “Mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve evrensel barışa hep beraber kucak açalım.” ifadelerini kullandı.