Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, önemli kararları duyurdu ve hükümetin vatandaşlara karşı sorumluluklarını vurguladı.

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Kurban Bayramı Tatili ve İdari İzin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili için kamu çalışanlarına 16 Haziran Pazar gününden itibaren idari izin verileceğini duyurdu. Böylelikle bayram tatili 9 güne çıkarılmış oldu.

Emeklilere Bayram İkramiyesi: Erdoğan, emeklilere bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını müjdeledi.

Şehit Pilotlara Rahmet Dileği: Kayseri'de meydana gelen kaza sonucu şehit olan iki pilota Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, şehit pilotların ailelerine ve Türk Hava Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti.

Hükümetin Millete Hesap Verebilirliği: Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından oluşturulan hükümetin birinci yılını tamamladığını hatırlatarak, hükümetin millete karşı hesap verebilirliğinin demokrasinin ilk şartı olduğunu vurguladı. 22 yıla yaklaşan iktidarları döneminde 18 kez sandıkta millete hesap verdiklerini belirten Erdoğan, bu hesapların her defasında millet tarafından onaylandığını ifade etti.

Hükümetin Kapsayıcılığı: Erdoğan, hükümetin 85 milyonun tamamını kucaklayan bir hükümet olduğunu vurgulayarak, "Biz, emekçinin de işverenin de, köylünün de şehirlinin de, gençlerin de kadınların da hükümetiyiz" dedi. Ayrıca, hükümet olarak her kesimi temsil ettiklerini ve herkesin taleplerine kulak verdiklerini belirtti.

Adalet Hizmetlerinin İyileştirilmesi: Adalet hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Erdoğan, son bir yılda hakim ve savcı sayısının artırıldığını ve adliyelerin fiziki altyapısının güçlendirildiğini dile getirdi. Ayrıca, yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Aile ve Kadın Politikaları: Erdoğan, ailenin toplumun temel direği olduğunu vurgulayarak, aile müessesesinin güçlendirilmesi için çeşitli adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını ve kadın istihdamını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

İstihdam ve Sosyal Güvenlik Politikaları: Çalışma hayatının iyileştirilmesi ve istihdamın artırılması için çeşitli destekler sağladıklarını ifade eden Erdoğan, işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indirildiğini ve emeklilere yönelik çeşitli