Cumhurbaşkanı Talimatı İle Kişiye Özel Kanser Tedavisi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatı ile kanser tedavisinde ilkler oluyor. Kanser tedavisinde yeni bir ilke atmaya hazırlana Türkiye, Cumhurbaşkanı isteği doğrultusuna kişiye özel kanser tedavisi düzenleme talimatını verdi.

Kanserle mücadelede yepyeni bir dönem artık bizlerle. Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatıyla kanserle mücadele konusunda tüm ülkenin gündemine düşen bir talimat verdi. İnsan geni üzerinde yaptığı çalışmalar ile dünyada “dahi Türk Dorktor” olarak tanınan Murat GÜLE, “türkiye de kanser tedavisi için gen haritası belirleyecek. Böylelikle de kişiye özel kanser tedavisi uygulanmış olacak.

Yapılan bu uygulama ile Murat Güle, bu çalışmalar için bir ekip kuracak ve bu ekibi kendisi bizzat yönetecektir. Doğum anından kişinin hastalıklara karşı zaafiyeti ölçülerek gen haritası adı altında bir harita çıkarılacak. Böylelikle kişiye özel kanser tedavisi de hayata geçmiş olacak. Bu projenin kanserle mücadele etkili rol oynayacağı ve kanser riski taşıyanlara keza ilerde kanser hastalarına umut ışığı olacağı öngörülüyor.