Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı anma gecesi düzenledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’inci yıldönümü dolayısıyla Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği bir programı düzenledi. Pamukkale üniversitesi kültür ve kongre merkezinde düzenlenen programında Türk Sanat Müziği Korosu’nda, Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirdi. İki bölümden oluşan konserde zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle andıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’ inşallah ilelebet payidar kalacak. Birçok güzel sözün sahibi olan Atatürk sanatçılarla ilgili, ‘Herkes her şey olabilir ama sanatçı olamaz’ demiştir. Konservatuarda 650 genç var, yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Onların iyi bir sanatçı olmaları için her türlü imkanı sağlıyoruz. Bu güzel geceye katılımlarınız nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından geceye katılan protokol üyeleri, vatandaşlar ve Türk Sanat Müziği Korosu Atatürk’ün 100’üncü doğum yılına özel yazılan “100 yıl seninle yaşamak ne mutlu şey Atatürk” eserini hep birlikte seslendirdi.