Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve topluma kazandırmak için kurulan Merkezefendi Doğa Sporları Derneği tanıtım toplantısı düzenledi.
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde kurulan ve gençleri kötü alışkanlıklardan koruma faaliyetleri sürdüren Merkezefendi Doğa Sporları Derneği bir tanıtım toplantısı düzenledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda yapılan basın toplantısına Merkezefendi Doğa Sporları Derneği Başkanı Fatih Bayhan, Başkan Yardımcıları Ramazan Kılıç, Aynur Kuzdere, Adem Sönmez ve gazeteciler katıldı.
Derneğin kuruluş amaçlarını anlatan Başkan Bayhan, “Bizim temel amaçlarımızın başında gençlerimizi uyuşturucudan uzaklaştırmak. Bu kapsamda faaliyetler yaparak, yurt dışı kardeş dernek kuracağız. Fakir ve yardıma muhtaç ailelere maddi ve sosyal yardımlaşma çalışmalarımız var. Özellikle üzerinde durduğumuz, okulları gezerek gençleri sigara, alkol ve uyuşturucu kullanmama konusunda bilgilendirme etkinlikleri yapacağız. Doğa sporları adı altında gençleri topluma kazandırmakla beraber bunun yanında kültürel faaliyetler yapacağız. İlerleyen zamanlarda yurt dışı gezilerimiz olacak. burada dediğim gibi temel amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve topluma kazandırarak, milletine faydalı bireyler yetiştirmek. Tabi bunları yazarken bizim amacımız kar sağlamak değildir. Yapacağımız faaliyetler maddi durumu olmayan gençlerimiz için gerekirse ücretsiz yapacağız. Bu çalışmalarımız konusunda hem Emniyet müdürüyle hem de valilikle görüşmeler yaptık. Görüşmeler olumlu geçti ve beğenildi. Üyelik konusunda da kısa bilgi vermem gerekirse, üye sayımızı ilk iki yıl 20 kişi ile sınırlı tutacağız. Bunda amacımız burada herhangi bir ticari bir amacımızın olmadığı ve toplantılarda toplanmayı daha hızlı sağlamaktır” diye konuştu.