Deprem uzmanı Baturhan Öğüt, Adana-Osmaniye-Maraş bloğu ve içindeki fay sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öğüt, bloklar arasındaki dönüş hareketinin Savrun, Çardak-Sürgü, Nurhak ve doğu Anadolu fay zonlarına basınç uyguladığını belirtti. Adana-Osmaniye-Maraş bloğu içindeki enerji birikiminin büyük depremler üretecek seviyede olmadığını vurgulayan Öğüt, bölgedeki fayların yeterince enerji biriktirmediğini ifade etti.

Kahramanmaraş merkezden geçen fayın tek parça halinde olmadığını ve birçok parçadan oluştuğunu belirten Öğüt, bu durumun tek bir büyük depremi tetiklemeye yetmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, orta Anadolu fay sistemi ve Anadolu mikro levhasındaki diğer fayların da büyük ve yıkıcı depremler üretecek potansiyele sahip olmadığını belirtti.

Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz' Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz'

Öğüt, Adana-Osmaniye-Maraş bölgesinde her zaman meydana gelebilecek 4.0 ila 5.2 arasında sıkça görülen depremlerin olağan olduğunu söyledi.

HABER: DİLEK NUR