Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana cadde ve bulvarlarında asfaltlama çalışmalarına devam ederken, eğitime katkı amacıyla okul bahçelerini asfaltlamayı programına aldı. Program kapsamında Koşuyolu Ortaokulu’nun bahçesi asfaltlandı.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentin cadde ve bulvarlarında asfaltlama çalışmalarını, kırsal ilçelerin mahalle ve grup mahalle yollarında yol çalışmalarını sürdürürken, eğitime katkı amacıyla okul bahçelerini de asfalt programına aldı. Bahçesi oldukça kötü olan 12 okulda asfalt çalışması yürütülmesini programına alan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekiplerinin, okul bahçelerini asfaltlama çalışmaları merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Ortaokulu’nda start aldı. Sabah saatlerinde başlayan asfaltlama çalışması, öğlene doğru tamamlandı.
Çalışma yürütülecek okullar
Okul bahçelerinin çocukların rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenmesi ve imkanlar ölçüsünde asfaltlanmasını amaçlayan çalışmalar daha sonra şu okullarda yürütülecek:
Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu, Hürriyet İlkokulu, Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Vali Ünal Erkan İlkokulu, 24 Kasım İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yolaltı İlkokulu-Ortaokulu-Menekşe Anaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu.