Diyarbakır’da amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, ünlü fotoğraf sanatçısı Barış Varol’dan kentteki tarihi mekanlarda eğitim gördü.
Kenttin çeşitli ilçelerinde fotoğraf alanlarında çekim yapan amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, eğitim için Diyarbakır’da buluştu. Kentte profesyonel olarak gelin damat albümleri çeken Tuncay Görgün tarafından düzenlenen programa ünlü fotoğraf sanatçısı Barış Varol katıldı. Çok sayıda amatör ve profesyonel fotoğrafçının katıldığı fotoğraf eğitiminin çekimleri ise tarihi On Gözlü Köprü, Sur ilçesi ve İçkale’de gerçekleşti.
Ünlü sanatçı Barış Varol, gelin ve damat çekimleri için dış mekanlarda çekim yapmanın yeni bir tarz oluşturduğunu söyledi. Diyarbakır’da gösterilen ilgiden memnun olduğunu aktaran Varol, "Kendinizi mesleğinizde eğitmezseniz başarılı olamazsınız. Elimizde tuttuğumuz bu sanatı zirveye taşımak zorundayız. Müşteri odaklı olarak çalışmak zorundayız. Onlara kaliteli çekim sunmalıyız" dedi.
Kentte profesyonel gelin damat albümleri çeken ve organizasyonu düzenleyen Tuncay Görgün ise, bu tür faaliyetlerin kentte sürekli yapılması gerektiğini ve bu program için gece gündüz çalıştığını belirtti.