Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik açtığı Müzik Atölyesi’nde yıl boyunca eğitim gören öğrenciler, öğrendiklerini sahneye taşıyarak konser verdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Merkezi’nin gençlere yönelik açtığı Müzik Atölyesi’nin gitar, bağlama, koro ve arbane bölümlerinde “temel müzik eğitimi, şan, ses, nota bilgisi ve farklı dillerde repertuar” eğitimi alan toplam 57 öğrenci, yıl boyunca öğrendiklerini sahneye taşıdı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yapılan gösteri konserine, kursiyerler, aileleri ve birçok kişi katıldı.
“ÇALIŞMALAR SÜMERPARK İLE SINIRLI KALMAYACAK”
Gösteriden önce Mesleki Eğitim Merkezi eğitmeni Zehra Emra, Müzik Atölyesi hakkında bilgiler verdi. Bundan sonra bu tarz çalışmalarının Sümerpark ile sınırlı kalmayacağını belirten Emra, Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik açtığı benzeri kursların yakın zamanda Kayapınar Belediyesi’ne ait 500 Evler Kültür Merkezi’nde de açılacağını söyledi.
KATILIM BELGESİ VERİLDİ
Gösteri konserinde ilk olarak bağlama bölümü öğrencileri sahne aldı. Ardından sahneye sırasıyla gitar, arbane, koro öğrencileri çıkarak, birçok dilde farklı yörelere ait şarkıları seslendirdi. Konser sonunda bir yıl boyunca eğitim alan öğrencilere, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından “Katılım Belgesi” verildi.