Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, aylar sonra “Kardeşlik Turnuvası”nda buluştu.
Sur Halkı İnisiyatifi tarafından, ilçede terör örgütü PKK mensupları tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan gençlere yönelik futbol turnuvası düzenlendi. “Kardeşlik Turnuvası” adı ile merkez Yenişehir ilçesindeki bir halı sahada düzenlenen turnuvaya 17 takım katılıyor. Turnuvanın açılışı dün yapılırken, açılışta güvercinler uçuruldu. Turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verileceği belirtildi.
Sur Halkı İnisiyatifi Basın Sözcüsü Nurullah Baran, turnuvanın amacının Sur ilçesinin özellikle 6 mahallesinde yaşanan çatışmalardan ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı psikolojisi bozulan vatandaşları bir nebze olsa bu bunalımdan kurtarmak olduğunu anlattı. Baran, “Yaşanan o süreçte insanların psikolojiler bozuldu. Evlerini terk eden halk çeşitli yerlere dağıldı. Sürekli beraber ve iç içe olduğumuz arkadaşlarımızı aylarca göremedik. Bu turnuva vesilesiyle tekrar onlarla bir araya geldik. Turnuvaya 17 takımımız katılıyor. Maddi durumu yerinde olan ağabeylerimizden, akrabalarımızdan maddi manevi destek bekliyoruz. Temenni ederiz ki bu faaliyet gittikçe daha da büyüyecek. Belki de Diyarbakır’da bir ekol haline gelecektir” dedi.