Türkiye Vefa Derneği (Vefa-Der), il ve ilçe teşkilatlarını kurmaya başladı.
Vefa-Der Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Beybur, dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Derneğin 20 Nisan 2016 itibariyle faaliyetlerine başladığını anlatan Beybur, “Durmak yok, yola devam, selam, dua ve ahde vefa” sloganıyla il ve ilçe teşkilatlarını kurmaya başladıklarını anlattı. Derneklerinin genel merkez statüsünde kurulduğunu kaydeden Beybur, “Türkiye’nin her il ve ilçesinde büyük bir hızla teşkilatlanma sürecine başlamış bulunmaktayız. Derneğimizin ismi kıymet bilmek, hatırlanmak, iyilikleri unutmamak ve bağlılık gibi anlamları ifade etmektedir. Türkiye Vefa Derneği, toplumumuzu giderek yozlaştırmaya kalkan bazı şer güçlerin, her anlamda ülkemiz üzerinde kendi çıkar ve menfaatleri için oynadıkları oyunları bozmayı, bu oynanan oyunlara dur demeyi, devletin ve milletinin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi amaçlamaktadır. Derneğimiz, yeni ve güçlü Türkiye yolunda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz menfaatleri için göstermiş olduğu çaba ve gayrete binaen bir nebze de olsa yardımcı olma babında taşın altına elimizi koymak yerine tüm bedenimizi koymak ve bu yola çıkarken kefenimiz ile birlikte çıktığımızı haykırarak onurlu ve dik duruşumuzdan ödün vermeden bu mücadeleyi sürdürmek anlamında bir avuç Anadolu insanının kendi gayretleri neticesinde aldığı karar ve ettikleri yemin ile bu hareket başlamıştır. Hedef 2023 ve 2071 yolunda emin, güçlü ve kararlı adımlarla bu kutlu dava mücadelemiz devam ederken, bir avuç dava gönüllüsü olan kardeşlerimizin bu olaylara seyirci kalamaması, yaşanan ihanetlere sessiz kalmamızın, hem bizlerin inançlarına hem de geleneğimizden gelen duruşumuza ters bir harekettir” dedi.
Açıklamasında bazı sivil toplum kuruluşlarını eleştiren Beybur, “Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında faaliyet gösteren çoğu sivil toplum kuruluşunun, devletimiz ve hükümetimiz aleyhine yapılan çirkin ve alçakça saldırılara sessiz ve seyirci kalması kabul edilebilir değil. Bazı sivil toplum kuruluşları farklı ortamlarda hem hükümetimizin değerli üyelerinin hem de devlet yetkililerimizin adlarını kullanarak kendilerine prim yaptırmaları ve bu amaçla şahsi menfaatleri çerçevesinde ümmetimizin inandıkları dava ruhunu suiistimal ederek var olan inançlarını da kaybetmelerine sebep olduklarını görmek de ayrıca vicdanlarımızı kanatmaktadır. Bu ve benzer yanlış bir takım şer odakları tarafından kurulan ve her anlamda desteklenen bazı sivil toplum kuruluşlarının yanlış hareket ve söylemleri neticesinde daha fazla seyirci kalmayıp başlatmış olduğumuz bu ‘Vefa’ hareketi, asla herhangi bir çıkar ve menfaat gözetmeden kurulmuş olup, sadece gönüllü olarak gerçek anlamda bu davaya hizmet etmek ve yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ülkemizin ve milletimizin menfaatleri için hayatını ortaya koyan devletimize ve hükümetimize destek anlamında vefasızların karşısında vefalı duruşunu göstermek anlamında kurulmuştur. Para ile satın alınamadığı gibi satılık ta değildir” diye konuştu.
Derneklerinin hızlı bir şekilde teşkilatlandığını da belirten Beybur, “Bu amaç ve gaye ile kurulup hızla büyümekte olan Türkiye Vefa Derneği hareketimizin İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Halit Karaaslan’a, İzmir İl Başkanlığı görevine getirilen Önder Şengüller’e, Diyarbakır İl başkanlığı görevine getirilen Mahmut Kutluay’a, Bursa İl Başkanlığı görevine getirilen Ömer Faruk Yöntem’e ve Yazı Konak İlçe Başkanlığı görevine getirilen Şahin Çubuk’a bu kutlu dava yolunda başarılar dileyerek, bundan sonra ki aramıza hızla katılacak olan il ve ilçe Başkanlarımızın bilgileri de basınımızın güzide mensuplarıyla ayrıca paylaşılacaktır” ifadelerinde bulundu.