Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şube Başkanı Burak Şen, 12-14 Haziran tarihleri arası burslu öğrenciler yararına düzenleyecekleri kermes etkinliğine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun 'ADD kamu yarına uygun bir dernek değildir' diyerek izin vermediğini söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 16 Nisan 1993 tarih ve 21554 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu’nun kararı ile 'Kamu Yararına Çalışan Dernekler' arasına alındığını söyleyen Şen, Kaymakam Burlgurlu'nun kermes taleplerini kendi keyfi uygulamalarına göre ret cevabı verdiğini ileri sürdü. Kaymakam Bulgurlu'nun ret kararının siyasi olduğuna inandıklarını söyleyen Şen, "Kaymakam Bulgurlu, bu yazıyı iyi okumalı ve analiz etmelidir. Bakanlar Kurulu'nun uygun gördüğü bir kararı Kaymakam Bulgurlu görmemiştir. Manavgat Kaymakamlığı Türkiye Cumhuriyetine bağlı bir yer değil midir? Manavgat Kaymakamı bulunduğu makamı ne olarak görmektedir? Yerelde her zaman eleştirilen, yaptığı icraatlarla her daim bir siyasi partinin tarafı gibi görülen kaymakam bey bu yaptığı son çıkışla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği'nden rahatsızlığını belgelemiştir." diye konuştu.

Kaymakam Bulgurlu'nun Manavgat'ta kermes açacak olan dernek ve kuruluşlara izni yandaşçılık anlayışına bağlı olarak verdiğini iddia eden Şen, Bulgurlu'nun kendisine yakın gördüğü derneklere her ay kermes izni verdiğinin kamuoyunun malumu olduğunu söyledi.