Ülkenin dört bir köşesinden her gün gelen yeni bir saldırı haberiyle sarsılan Afgan halkı, baharın gelmesiyle değişen havalarla moral bulmaya çalışıyor. Afgan halkı, geleceğe ümitle bakıyor ve bahar şenlikleriyle ülkenin doğal güzelliklerini doya doya yaşamaya çalışıyor.

Ülkede bahar şenlikleri yaklaşık 40 gün sürürken, genç, yaşlı, çoluk, çocuk herkes hafta sonları dışarı çıkıyor. Kimi ailece bir yerde piknik yapıyor kimi de arkadaşları ve dostlarıyla bir araya gelerek doğadan istifade etmeye çalışıyor.

Başkent Kabil’deki Vezir Ekber Han tepesi, bu şenliklerin kutlandığı yerlerden biri. Yüzlerce vatandaş hafta sonu burada eğleniyor. Kimi uçurtma yarışı yapıyor, kimi voleybol oynuyor, kimi ise bir yerde oturmuş çay içiyor ama herkes baharın tadını çıkarıyor.

Cuma sonrası çocuklarıyla tepeye gelen M. Enver Ömer isimli vatandaş Cihan Haber Ajansı’na bahar şenlikleri münasebetiyle bugün Vezir Ekber Han tepesine geldiğini aktardı.

Vatandaşların hafta içi çalıştığını ve hafta sonu ise yeşillik bir yer tercih ederek ailecek geçirdiklerine değinen Ömer, “Burada çok fazla kalabalıkla karşılaştık. Açıkçası bu kadar kalabalık olacağını düşünmüyordum.” diyerek duygularını paylaştı.

Babası ve komşularıyla gezmeye gelen Giyti isimli minik kız ise “Bugün çok mutluyum. Babama beni buraya getirdiği için teşekkür ederim. Babam bana uçurtma satın aldı. Ayrıca dondurma da ısmarladı. Ben burayı çok sevdim.” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.