Ramazan ayı, Afganistan’da dün kılınan ilk hatimli teravih namazı ile başladı. Vatandaşlar ve çocuklar, teravih namazını kılmak için camilere akın etti.

Başkent Kabil’deki Vezir Ekber Han Camii başta olmak üzere ülkedeki birçok camide teravih namazı hatimle kılınıyor. Namazdan sonra toplanan vatandaşlar birbirleriyle sohbet ediyor. Cami imamı Abdul Sami Samadi, Cihan Haber Ajansı'na konuştu. İmam Samadi duygularını şöyle paylaştı: "İlk olarak tüm İslam dünyasının ve Afganistan halkının Ramazan ayını tebrik ediyorum. İlk 10 günü rahmet, ikinci 10 günü mağfiret ve son 10 günü ise cehennem ateşinden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif'in hayırlara vesile olmasını istiyorum."

Ramazan'da oruç tutmanın İslam'ın üçüncü rüknü olduğunu hatırlatan Samadi şöyle devam etti: "Bu mübarek ayı, Allah’ın rızasını kazanmak için değerlendirmemiz lazım. İnsan Allah’ın kudreti ve mazhariyetini gösteren makine gibi bir varlıktır. Bu makine bir aylığına istirahate çekiliyor ve kendini temizliyor. Ramazan ayında cismi beslenmemiz azalıyor ve kontrol altına alınıyor; ama ruhi beslenmemiz yükseliyor ve en zirvesine çıkabiliyor. İşte biz de bu ayda ruhumuzun gıdası olan Ramazan-ı Şerif'i iyi değerlendirmeli ve gıybet yalan, kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız."

Hava sıcaklığının ortalama 45 derece olduğu Afganistan’da, halk 17 saat oruç tutuyor.