Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen ikinci Afganistan ve İran ortak fuarı büyük ilgi çekti. Fuarın açılış törenine İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Şeriatmedari, Afganistan Cumhurbaşkanı ikinci yardımcısı Server Daniş’in yanı sıra birçok bürokrat ve işadamı katıldı. Fuarı 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Açılış töreninde konuşan Şeriatmedari, fuarın iki ülke arasındaki dostluk köprülerini daha da güçlendireceğini söyledi. Komşu iki ülkenin bundan böyle ikili ticari ilişkilerinin daha da gelişeceğini belirten Şeriatmedari, fuarın ülke ekonomisine ciddi manada olumlu etki yapacağını da kaydetti.

Afganistan Cumhurbaşkanı ikinci yardımcısı Server Daniş ise iki ülke arasında gerçekleştirilen fuar dolayısıyla Afgan ve İranlı işadamlarını tebrik etti. Afganistan ve İran'ın farklı alanlardaki dostluklarını sürdürdüğüne dikkat çeken Daniş, 'bu kardeşliğin her zaman devam etmesini ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesini' istediğini belirtti.

Afganistan Ticaret Odaları Başkanı Atikullah Nusrat Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada ise fuarların düzenlenmesiyle ülkedeki ürünlerin yurtdışı pazarına tanıtma imkanı bulunduğunu söyledi. Nusrat ayrıca, yurtdışındaki firmaların kendi ürünlerini Afganistan pazarına tanıtma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Öte yandan bu yıl ikincisi düzenlenen fuarda, sanayi, gıda, makine, inşaat, bayındırlık, yol, teknik ve mühendislik hizmetleri, telekomünikasyon, maden, hayvancılık, tarım, cam, plastik, elyaf ve tekstil alanındaki ürünler alıcılarını bekliyor. 16’sı Afgan toplam 100 firmanın ürünlerini sergilediği fuara, 50 bin kişinin gelmesi bekleniyor.