Bosna-Hersek'in orta kesimlerindeki Ahmiçi köyünde Hırvat askerler tarafından 22 yıl önce katledilen 116 Boşnak şehit, burada düzenlenen törenle anıldı. Köy camisindeki Kur'an tilavetinin ardından Bosna-Hersek İslam Birliği Reis Yardımcı Hüseyin Spahiç Efendi konuşma yaptı.

Sphaiç Efendi, "Keşke buraya başka bir vesile için gelmiş olsaydık. Bosnalı Müslümanlar hiçbir zaman iki ya da üç iyi seçenek arasından değil, maalesef çoğu zaman iki şer arasından tercih yapmak zorunda kalmıştır. Ama artık devletimiz var, pasaportlarımız var ve dünyanın herhangi bir yerine artık onurlu, ak yüzlü ve bölgenin İslam koruyucuları olarak gidiyoruz." dedi.

Ahmiçi katliamında, köydeki 180 ev ile iki cami ve ilkokul binası yıkılmış, köye mayınlar yerleştirilmiş ve hayatta kalanlar da katliamdan sonra sürgün edilmişti.

16 Nisan' Savaş Mağdurları Derneğin Vaşkanı Elvedin Kermo ise Ahimçi katliamıyla ilgili yalnızca 2 kişinin Lahey'de yargılandığını belirtti ve "Saraybosna'daki savcılığımız da şu ana kadar hiçbir şey yapmadı. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ahmiçi'de katledilen 116 Boşnak'ın sadece 85'inin cesedi bulundu. 31 kişiye ait cesetler ise hâlâ kayıp.