Avrupa ve Almanya II. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük mülteci akınına uğrarken yetkililer de buna cevap vermeye çalışıyor. Her gün binleri bulan yeni mültecinin yeme, içmenin yanı sıra barınma alanları ayarlanmaya çalışılıyor. Politikacılar ise yeni çözümler peşinde.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft, bu bağlamda yeni bir öneride bulundu. Kraft, uzun süreli işsizlerin mülteci yardımcıları olarak görevlendirilmesini önerdi. Uzun süreli işsizlerin bu yolla iş hayatına adım atmış, bağlanmış olacağını dile getiren Başbakan Kraft, bu şekilde işsizlerin aynı zamanda mültecilere de yardımcı olacağına dikkat çekti.

Başbakan Kraft, uzun süreli işsizler için devlet desteğiyle gerçekleştirilen işlerin sayısının da önemli oranda arttırılabileceğini kaydetti.

Öte yandan Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ise Avnrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in Avrupa’da 160 bin kişilik acil mülteci yerleşim yeri kurulması fikrini 'yetersiz' olarak nitelendirdi. Gabriel "Dostça söylemek gerekirse, bunun ancak atılabilecek ilk adım olabileceğini" ifade etti. Juncker’in ilk adımı atmış olduğunu kaydeden Bakan Gabriel, ancak bunu ‘sıcak taşa damlayan bir damla’ya benzetti.

Sigmar Gabriel, Juncker’in ilk adımı attığına göre Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin şimdi daha fazla adım atması gerektiğinin altını çizdi.