Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Germanwigs uçağının düştüğü dağlık bölgeyi ziyaret etti. Uçak enkazının bulunduğu bölgeyi aynı helikopterle ziyaret eden Hollande ile Merkel, daha sonra kaza yerine yakın Seyne-les-Alpes'e geldi. İspanya Başbakanı Rajoy da kara yoluyla Seyne-les-Alpes'de oluşturulan kriz merkezine geldi.

Saat 14'de gerçekleştirilen ziyarette her 3 lider yapılan arama çalışmaları ile ilgili güvenlik kuvvetlerinden birifing aldı. Kazanın meydana geldiği andan itibaren bölgede çalışmalarını sürdüren jandarma, itfaiye, sivil güvenlik ve dağ kurtarma ekibi ile görüştü. Liderler daha sonra kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin ağırlandığı Verney'e geçti.

Alman havayolu firması Lufthansa'nın alt şirketi Germanwings'e ait yolcu uçağı dün Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken Fransa'nın güneyinde Barcelonette bölgesinde düşmüştü. Uçakta bulunan ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı.