Türkiye’de Koza-İpek Grubu’na el konulması Alman medyasında da geniş yankı buldu. Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalif sesi kısmaya çalıştığına dikkati çeken Alman medyası, Türkiye’de hükümetin muhaliflere yönelik baskılarının arttığına vurgu yaptılar.

BİLD: SEÇİME BİRKAÇ GÜN KALA MUHALİF KANALA EL KOYMA DİKKAT ÇEKİCİ

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, haberi "Türk polisinden muhalif medya kanalına baskın" başlığı ile duyururken, el koyma işleminin seçimlere birkaç gün kala yapılmasına dikkat çekti. Bild, bu adımların ülkedeki siyasi ve toplumsal ortamı gerdiğine dikkati çekti.

DER SPİEGEL: TÜRK POLİSİNDEN MUHALİF TELEVİZYONA BASKIN

Spiegel dergisine ait Spiegel online haber sitesi, polisin Koza Grubu’na ait televizyonlara sert şekilde girdiğini yazdı. Polis aracılığı ile el koyma sürecinde gazetecilerin yaralandığını aktaran Spiegel, Bugün TV’ye hukuksuz baskını verdiği canlı yayın linki ile Alman kamuoyunun takip etmesini sağladı.

WELT: ERDOĞAN CANLI YAYINDA TELEVİZYON KANALINI BASTIRDI

Welt gazetesi attığı başlık ile el koyma sürecinin arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğuna dikkati çekti. Gazete, habaeri “Erdoğan, televizyon kanalını canlı yayında bastırdı” başlığı ile okuyucularına duyurdu. Haberin içerisinde Türk hükümetinin muhalif medya kanalları Bugün TV ve Kanal Türk’e kayyum atadığına da dikkat çekildi.

FAZ: BUGÜN’E BASKIN DOĞAN MEDYAYA ŞANTAJ İÇERİYOR

Almanya’nın saygın gazetelerinden Frankfurter Allgemine Gazetesi, Erdoğan’ın seçim öncesi muhalif medya kanalına al koydurarak, Doğan Medya Grubu’na da şantaj niteliği taşıdığını ifade etti. "Türk polisi muhalif medyayı bastı” başlığını atan FAZ, İstanbul’da polisin muhalif medyaya ait iki tane kanalı ele geçirdiğini, gazetecilere ve göstericilere karşı ise TOMA araçları ve biber gazıyla müdahale ettiği bilgilerine yer verdi.

ALMAN DEVLET KANALI ARD: SEÇİME GÜNLER KALA MUHALİF MEDYAYA BASKIN

Alman birinci devlet Televizyonu ARD, haberde seçimlere sayılı günler kala Türk polisinin muhalif medyaya baskın yaptığını duyurdu. Türkiye’nin son dönemde ciddi şekilde gazetecilere ve medyaya baskı uygulandığını dile getirdi. Türkiye’de bu olaylardan sonra muhalefetin kanala gidip destek olmasını ise ARD büyük bir dayanışma örneği olarak nitelendirdi.