Akmanya'da ederal hükümetin iltica yasasındaki yapacağı değişikliği eleştiren Almanya Göç Konseyi, hükümetin çıkaracağı yeni yasanın 'iyi- kötü' mülteci ayrımı meydana getireceği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Werner Schiffauer ve ekibi, konu ile ilgili Berlin'de basın toplantısı düzenledi.

Balkan ülkelerinden gelenlere 'kötü sığınmacı' muamelesi yapılmasına tepki gösteren uzmanlar, iltica başvurusu yapanlara kalacakları ilk kabul yurtlarında para yardımı yapılmamasının da yasaya aykırı olduğunu belirtti.

İltica başvuru işlemlerinin hızlı şekilde sonlandırılması adımını destekleyen Almanya Göç Konseyi, öte yandan ilticacıların ilk kabul yurtlarında kalma sürelerinin altı aya çıkarılmasının sığınmacıların sosyal olarak dışlanmalarına, fiziksel ve ruhsal problemler yaşamasına sebep olacağını dile getirdi.

Alman hükümeti, Suriye ve diğer savaş bölgelerinden gelen mültecile kabul edilirken, Balkan ülkelerinden gelenlerinse hızlı bir şekilde ülkelerine geri gönderilmesine imkan sağlayacak bir göç yasası üzerinde çalışıyor.