Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel, Alman siyasetini şoke eden bir mektuba imza attı. Almanya bu mektubun ardından ülkeye 1 milyona yakın mülteci gelebileceği ihtimalini tartışmaya başladı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, ülke sınırlarında yaşanan mülteci kriziyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, parti üyelerine yazdığı bir mektupta şu ana kadar yaşananları değerlendirdiklerini ve bu yıl içinde Almanya’ya giriş yapması beklenen sığınmacı sayısına ilişkin tahminlerini "1 milyon" olarak düzelttiklerini kaydetti.

Gabriel, aynı mektupta federal hükümetin 2015 yılı sonuna kadar 800 bin mülteci geleceği yönündeki tahminlerinin tutmayacağını belirterek, eldeki son verilerin bunun aksine işaret ettiğini belirtti.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ: TAHMİNLERİMİZDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Öte yandan söz konusu mektubu gündeme getiren Spiegel Online’da yer alan haberde ise federal hükümetin, SPD lideri Gabriel’in yaklaşımını resmi tutum olarak benimsemediğine dikkat çekildi.

Buna göre Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Hükümetin mülteci sayısına ilişkin tahminlerini değiştirmek için herhangi bir gerekçe bulunmuyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı Gabriel, SPD’lilere seslendiği seslendiği mektubunda, "Almanya güçlü bir ülke ve bunun karşılığını verebilecek durumda. Ancak son günlerde yaşanan mülteci akınının hızı, bütün iyi niyetimize rağmen bizi sınıra getirdi." ifadelerine de yer verdi.