Almanya'da Sosyal Demokrat Parti‘nin (SPD) geçtiğimiz seçimde başbakan adayı olan Peer Steinbrück 2017 yılında yapılacak federal seçimde partisinin başbakan çıkaramayacağını ileri sürdü.

Partisine 2017 seçimlerinde şans tanımayan Steinbrück, buna rağmen SPD’nin başbakan adayı çıkarması gerektiğini ve en uygun adayın da Sigmar Gabriel olduğunu söyledi. Alman Bild gazetesinde konuşan Steinbrück, "Gabriel başbakan adaylığı için yetenekleri taşıyan en iyi isimdir." dedi.

SPD’li Schleswig-Holstein Başbakanı Thorsten Albig de 2017’de SPD’nin Angela Merkel’e (CDU) karşı aday çıkarmaması gerektiğini, Merkel’in işini çok iyi yaptığını söylemiş, partide büyük tepkilere neden olmuştu. SPD’de parti programının içeriğinin yeterli olmadığını belirten Steinbrück, partisinin koalisyon hükümetindeki çalışmalarının yüzde 30 oy oranında ulaştırmayacağını kaydetti. Sol Parti ile olası bir koalisyonu reddeden Steinbrück, Sol Parti’nin dış, güvenlik ve Avrupa politikalarındaki tutumu nedeniyle hükümet olacak yeterlilikte olmadığını dile getirdi.