Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da meydana gelen terör saldırıları sonrasında Türkiye’ye ilişkin seyahat uyarılarını güncelledi. Bakanlığın Türkiye’ye seyahat edecek Alman vatandaşlarına yönelik uyarılarının yer aldığı resmi internet sayfasında, 14 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları sonrası eklemeler yapıldı.

“Yeni terör saldırılarının düzenlenebileceği” uyarısının yapıldığı bakanlık açıklamasında, Alman vatandaşlarının Ankara’nın merkezinden uzak durmaları ve Federal Dışişleri Bakanlığı’nın mevcut uyarılarını dikkate alarak Türkiye’yle ilgili gelişmeleri basın yayın organlarını takip etmek suretiyle izlemeleri uyarıları yapıldı.

Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in direktifiyle yapılan güncellemede, Türkiye genelinde siyasi gerilimlerin artmasının beklendiğine ve başka şiddet veya terör olaylarının meydana gelebileceğine dikkat çekilerek, dikkatli olunması çağrısında bulunuldu. Türkiye’de yaşayan Alman vatandaşlarının büyük şehirler başta olmak üzere seçim mitingleri ve diğer kalabalıklardan uzak durmaları istendi.

"İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYI KULLANMAYIN"

Vatandaşlardan İstanbul’da toplu taşıma araçları ve kalabalık ortamlara girmemeleri istenirken; Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkâri ve Van’a seyahat edecek olanların ise kayıt yaptırmaları talep edildi.

Türkiye’nin uluslararası müttefikleriyle birlikte Temmuz ayından beri Suriye ve Irak’ta terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonlar yürüttüğünün de hatırlatıldığı sayfada, mevcut sebep gerekçe gösterilerek Türkiye’deki “terör saldırısı riskinin arttığına” vurguda bulunuldu. Almanların yoğun olarak ziyaret ettikleri Akdeniz ve tatil beldelerinde ise “henüz somut bir tehlikenin olmadığı” belirtildi.