Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Düren şehrinde kurban kesen veya özel aracıyla koyun taşıyanları 25 bin Euro’ya kadar para cezasının beklediği açıklandı.

24 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı ile ilgili özel yazılı bir uyarı açıklaması yapan bölge kaymakamlığı, "Bu yıl koyun kesme kuralları değişmiştir." dedi.

Almanca, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dört dilde açıklama yayınlayan kaymakamlık, "Veteriner Alanı ve Tüketiciyi Koruma Dairesi besicilerden koyun kesme mekanları modernize edip Avrupa Birliği (AB) kurallarına uyum sağlamalarını talep etti. Maalesef hiçbir besicinin bu talebi yerine getirmediği ve Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamadığı için bu mekanların kullanılması yasaklanmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu nedenle Düren ve çevresinde kurban kesmenin bu yılki Kurban Bayramı için yasakladığını bildiren kaymakamlık, “Bu sebepten dolayı Düren ve çevresinde bu yıl hiçbir besici veya benzeri mekanlarda Kurban Bayramı nedeni ile koyun kesilemeyecektir.” açıklamasında bulundu.

ÖZEL ARAÇTA KOYUN TAŞIYAN DA 25 BİN EURO CEZAYA ÇARPTIRILABİLİR

Yasağın kapsamıyla ilgili bilgiler veren kaymakamlık açıklamada, “Canlı koyunları özel araçlarla taşımak yasaktır. Hayvan taşımak yüksek standartlara tabi tutulup, müsaadesiz taşımaya izin verilmemiştir. Bu kurallara uymayanların 25 bin Euro’ya varan para cezasına çarptırılacağına dikkat çekiyoruz.” ifadelerini kullandı. Kurban Bayramı boyunca sıkı kontroller yapılacağı bildirilen açıklamada, “Kurban Bayramı süresince hem Veteriner Alanı, ve Tüketiciyi Koruma Dairesi, hem de Düren Polisi hayvan kesilen mekanlar ve trafikte kontroller uygulayacaktır.” denildi.