Almanya'da, Osnabrück Üniversitesi'nde yerleşik Avicenna-Studienwerk Müslüman öğrencilere verdiği bursun bu sene ikinci faslını açıyor. Geçen sene Berlin'de büyük bir törenle 65 Müslüman öğrenciye burs veren Avicenna, bu yıl da kabiliyetleri desteklemek hedefine yönelik olarak 80 öğrenciye daha burs verecek. Bursun 2015/2016 yılı kış sömestri için olduğu bildirilen burs için Müslüman olan öğrencilerin herhangi bir üniversite bölümü okuyor olmaları yeterli sayılıyor.

Avicenna-Studienwerk Başkanı ve Osnabrück Üniversitesi İslam Teolojisi Enstitüsü direktörü Prof. Bülent Uçar, "Geçen sene 65 öğrenciye burs verebildiğimiz için mutluyuz. Aynı şekilde bu senede 80 kabiliyetli ve zeki öğrenciyi desteklemek istiyoruz." şeklinde konuştu. Prof. Uçar, "Müslüman abitur öğrencileri, üniversite öğrencileri ve tabi ki doktora öğrencilerini gönülden davet ediyoruz, müracaatlarını bekliyoruz. Onların sandıklarından daha fazla potansiyelleri olduğunu biliyoruz." dedi.

Avicenna-Studienwerk Federal Eğitim Bakanlığı'nın beceri ve kabiliyetleri destek gayesiyle Almanya genelinde toplam 13 kuruma destek veriyor. Bu 13 kurumun en yenisi olan Avicenna-Studienwerk, derslerde başarılı ve sosyal olarak aktif Müslüman öğrencileri ve doktora talebelerini maddi burs ve fikir vererek desteklemek üzere oluşturulmuş bir kurum. Verilen maddi burs 670 Euro tutuyor ve buna ilaveten 300 Euro ile eğitim masrafı hesaplanarak destek veriliyor. Doktora talebelerine ise aylık en az 1150 Euro veriliyor.