ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig’in, Rum lider Nikos Anastasiadis'in Moskova ziyaretiyle Rus muhalif lider Boris Nemtsov'un öldürülmesi arasında bağ kurması tepki çekti.

John Koenig, Rum liderin Moskova ziyareti ve Nemtsov suikastı konusunda Kıbrıs halkının ne düşündüğünü soran bir tweet attı. Konuyla ilgili açıklama yapan Anastasiadis, Amerikan elçisinin paylaşımını "diplomatik sınırları çok aşıyor" diye yorumladı ve ikili ilişkilerde soğukluğa sebep olan diplomatların ne kendi ülkesine ne de gönderildiği yere bir hizmet yapmış olmayacağını dile getirdi.

Rum Başpispokos II. Hrisostomos da Rum hükümetinin, büyükelçinin geri çağrılmasını talep etmesi gerektiğini söyledi.

ABD Büyükelçisi Koenig ise iki farklı konuda vatandaşların görüşlerini sormak istediğini ve ziyaret ile suikastı birbiriyle bağdaştırmadığını savundu.

Rum Alithia gazetesi de “Amerikan Büyükelçi’nin Gafı” başlıklı haberinde Koenig’in attığı, yüksek dozda ironi içeren tweet’in Rum sosyal medyasında çok fazla tepki ve yoruma neden olduğunu yazdı.

Fileleftheros “John Koenig Tahrikkar ve Sinsi... Twitter Aracılığıyla Anastasiadis’in Ziyaretini Nemtsov Cinayetiyle Bağdaştırdı” başlıklı haberinde Koenig’in soru tweetine Rum gazeteciler, akademisyenler ve vatandaşlardan tepkili cevaplar geldiğine işaret eti, bazı gazetecilerin Koenig’e verdiği cevapları aktardı.