Arnavutluk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Vali Düzgün, Arnavutluk ile ilişkilerin köklü olduğunu ve daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Müsteşar Saimin Kurti ile birlikte gelen büyükelçiyi valilik girişinde karşılayan Vali Düzgün, Büyükelçi Mucaj ve beraberindeki heyeti Kayseri’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Düzgün, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok köklü ve tarihi bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, bu ilişkilerin devam etmesi için Büyükelçi Mucaj’ın Kayseri’de bulunmasının önemine değindi.

Büyükelçi Mucaj da Vali Düzgün’e sıcak ve samimi karşılamasından dolayı teşekkür ederek, Kayseri ile ticaret ve kültürel alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade etti. Büyükelçi Mucaj, Arnavutluk ve Türkiye’nin NATO ülkesi ve Avrupa Birliği (AB) aday ülkeleri olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasının önemine değindi ve tarihi geçmişi olan ilişkilerin daha ileriye gitmesi için burada bulunduklarını söyledi.