Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaletine bağlı Wismar yakınlarında bulunan Jamel köyünde aşırı sağ ile mücadelesiyle tanınan Birgit ve Horst Lohmeyer çiftinin iki hafta önce yanan ambarı yeniden inşa edilecek.

Aşırı sağcıların yaktığından şüphelenilen ambarın yeniden inşası için Mecklenburg Vorpommern Başbakanı Erwin Sellering ve Eyalet Meclis Başkanı Sylvia Bretschneider, “WIR. Erfolg braucht Vielfalt- Biz. Başarı Çeşitlilik gerektirir” inisiyatifi ile birlikte bağış çağrısı yaptı.

“Biz kozmopolit ve demokratik bir eyalet Mecklenburg Vorpommern için bayrak açıyoruz” diyen Sellering, “Özellikle aşırı sağcıların yoğun oldukları Jamel gibi yerlerde bu tür dayanışma çok önemlidir. Yapılan her bağış oraya olan bağlılığı dayanışmayı gösterir” dedi. Sellering şahsi yardımın yanı sıra bu tür harcamalar için başbakanlık bütçesinden de 5 bin Euro katkı sağlayacak.

İLK KATKIYI ESKİ BAŞBAKAN GERHARD SCHRÖDER YAPTI

Ambarın inşa edilmesi için aynı zamanda ‘Gesicht Zeigen! Für ein weltoffenes Deutschland e.V-Kozmopolit bir Almanya için Yüzünü göster’ adlı inisiyatifi himayesine alan eski Başbakan Gerhard Schröder yaptı. Schröder, “Aşırı sağcı şiddet ve yabancı düşmanlığına karşı mücadelede, bizim desteğimize ihtiyacı olanları yalnız bırakmamalıyız. Lohmeyer ailesinin şu anda tüm demokratların dayanışmasına ihtiyacı var” dedi. ‘WIR. Erfolg braucht Vielfalt’ 2008’in başında İşverenler Konseyi, Alman Sendikalar Birliği (DGB), kiliseler meclis başkanı ve farklı partilerin meclis gruplarının bir araya gelmesiyle kuruldu.

Şu anda bin 400’den fazla destekçisi olan inisiyatif, sivil katılımla ırkçılık ve aşırılık olmadan demokratik, açık fikirli ve hoşgörülü bir Mecklenburg-Vorpommern için mücadele ediyor. Lohmeyer çifti Jamel köyünde yoğun olarak yaşayan aşırı sağ ile mücadele için her yolu deniyor. Her yıl geleneksel olarak müzik festivali düzenleyen Lohmeyer çifti bu mücadelesinden dolayı çok sayıda ödül aldı.