Yemen'de Husilere operasyon düzenleyen koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, ülkesi Suudi Arabistan'nın meşru müdafaa durumunda olduğunu söyledi.

Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Husilerin son zamanlarda Suudi vatandaşlarını hedef almaya başladıklarına dikkat çeken Asiri, Husilerin yapılan tüm iyi niyetli girişimlere olumsuz karşılık verdiğne rikkat çekti.

Asiri, "Biz Suudi Arabistan'a yönelik tehditleri önlemek ve 'umut operasyonları'nın devam etmesi için çalışıyoruz. Operasyonlarımız Suudi ve Yemen vatandaşlarını korumaya yönelik gelişti." ifadelerini kullandı.

Dün koalisyon güçlerinin Yemen'in Marran ve Saada şehirlerine operasyonlar düzenlendiğini belirten Sözcü, bu operasyonlarda Husilere ait yerlerin hedef alındığını ayrıca meşruiyeti destekleyen sivil milislere yardımcı olmak amacıyla Aden'de de operasyonlar yapıldığı bilgisini verdi. Asiri, koalisyon güçlerinin Suudi Arabistan kuvvetleri ile birlikte Suudi-Yemen sınrında operasyonlar yaptığını ifade etti.

'YEMEN'E KARA HAREKATI OLMADI, OLMA İHTİMALİ VAR'

Bir gazetecinin Suudi birliklerinin Yemen topraklarına girdi mi? sorusuna ise Asiri, "Yemen topraklarına girilmedi sadece Suudi sınırına yaklaşanları püskürtme operasyonları var. Şimdiye kadar Yemen topraklarına girme planı yok ancak bu olmayacak anlamına gelmemeli. Gerektiği durumda Yemen topraklarına girilebilir." şeklinde konuştu.