Ortadoğu'dan gelen göçmenlerin Balkanlar üzerinden Avrupa'ya akını sürüyor. Mültecilerin Avrupa'ya geçiş güzergahını izleyen Cihan Haber Ajansı, Makedonya'nın ardından Sırbistan'a akın eden mültecileri görüntüledi. Macaristan'a geçişleri öncesi Sırbistan sınır kapısı Horgoş köyünde bekleyen mülteciler, teyemmümün ardından cemaatle namaz kılıyor.

Suriyeli mülteci ve göçmenlerin Avrupa'ya geçişleri Balkanlar üzerinden devam ediyor. Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan kanalını kullanan mülteciler, Macaristan'a geçmek için Sırbistan'ın Horgoş köyünde toplanıyor. Cihan Haber Ajansı, mültecilerin Avrupa'ya geçiş güzergahı Makedonya'nın ardından Sırbistan'daki yolculuğa eşlik etti.

Suriye'de devam eden savaştan kaçan mülteciler, Avrupa'da daha iyi bir yaşam hayaliyle zorlu yolculuklarını kadın, çocuk, genç ve yaşlılar eşliğinde sürdürüyor. Makedonya'nın ardından Sırbistan'a geçen mülteciler, işisel eşyalarının olduğu birkaç poşet ve sırt çantaları eşliğinde tren hatları boyunca sınır kapısına doğru yürüyor. Bir sonraki durak ise Macaristan.

TEYEMMÜM İLE NAMAZ KILIYORLAR

Yolculuk boyunca yorulan mülteciler Sırbistan Macaristan sınırındaki Horgoş köyünde dinleniyor. Burada akşam namazını cemaatle kılıyor. Su yokluğu sebebiyle genç erkekler teyemmüm ediyor. Ardından akşam ezanını okuyan bir mülteci imam oluyor ve yol arkadaşları olan cemaate namaz kıldırıyor.

Karanlığın bastırmasıyla birlikte yakılan ateşlerler yardımıyla sonbaharla birlikte soğumaya başlayan gecelerde ısınmaya çalışıyor.

JİLETLİ TELLER ÖNÜNDE DEVRİYE

Hava karardıktan sonra hem Sırbistan hem de Macaristan polisi sınır bölgesinde önlemlerini artırıyor. Gece feneri ile jiletli teller boyunca kontroller yapılıyor.

Mülteciler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Avrupa hayallerinin bir sonraki durakları Macaristan, Avusturya ve Almanya'ya gitmek için yola çıkıyor.

SINIRIN MACARİSTAN TARAFINDA ARBEDE

Sirbistan'ın ardından Macaristan'a geçen mülteciler, burada çevik kuvvet eşliğinde sınıra en yakın Röszke köyü yakınlarındaki kampa yönlendiriliyor. Dün urada polis ile çıkan arbedede kampa gitmek istemeyen bazı mültecilerle itiş kakış yaşandı. Polis barikatını aşan bazı mülteciler, Budapeşte'ye doğru yol aldı.