Avrupalı Kayserililer Birliği (AKB), sivil toplum çalışmalarına verdiği destek sebebiyle Zaman gazetesini ödüllendirdi. AKB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gözel töreni özellikle, oldukça zor şartlarda görev yapan basın mensuplarına adadıklarını kaydetti.

AKB Genel Başkanı Erdoğan Esen ise çalışmalarında Türk basının kendilerini yalnız bırakmadığına dikkat çekerek, "Güzellikleri duyuyorsak basından duyuyoruz." dedi. AKB olarak amaçlarının Almanya’daki nesillerin değerlerine sahip çıkmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Esen, başta Kayseri olmak üzere Türkiye ile Avrupa’daki nesiller arasında köprü vasifesi görmek istediklerini belirtti.

"Gençlerimizi Avrupa’da güzel yerlerde, siyasette görmek istiyoruz." diyen Esen, kendilerine destek veren işadamı ve esnaflara da bu törenle teşekkür etmek istediklerini kaydetti. Esen, 3 Nisan’da Hollanda Kayserililer Birliği’nin açılışını yapacaklarını bildirdi. Ardından plaketler takdim edildi.

World Media Group (WMG) ve bünyesindeki Zaman Almanya adına ödül alan Köln muhabiri Ziver Ermiş, Köln’de yıllardır 40 yıllık büyük STK’ların haberlerini yaptıklarını, ancak gazetecileri hatırlayıp onore eden ilk STK’nın daha iki yaşına girmeyen AKB olduğuna dikkat çekerek teşekkür etti.