Avustralya Yeni Güney Galler Eyaleti (NSW) Kadın Bakanı Pru Goward, NSW Başbakanlık 2015 Yılın Kadını adaylarını ilan etti. Adaylar arasında Mona Shidy adında Müslüman bir kadın albay da bulunuyor.

Goward basına yaptığı açıklamada, "Yeni Güney Galler Eyaleti’nde yılın kadını ödüllerini kendi alanında çok başarılı çalışmalar yapmış ve içinde bulundukları yerel topluma çok güzel katkılarda bulunmuş kadınlara veriyoruz." dedi.

Bu yılının adayları arasında Avustralya Deniz Kuvvetleri mensubu olan Mona Shidy isimli Müslüman bir kadın asker de bulunuyor. Albay rütbesine sahip olan Shindy, başörtülü bir asker ve aynı zamanda Avustralya ordusunda Müslümanları ve İslamiyet’i ilgilendiren konularda üst düzey bir danışmanlık görevi yürütüyor.

Yılın kadını adayları arasında tesettürlü Müslüman kadın asker Mona Shindy’yi de sayan Yeni Güney Galler Eyaleti Kadın Bakanı Goward, "Finalist, yılın kadını adaylarını çok başarılı ve diğer kadınlar için mükemmel rol model olabilecek kişilerin arasından büyük bir özenle seçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Goward ayrıca, adayları çok başarılı kadınlar arasından büyük bir zorlukla seçtiklerine dikkat çekti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan kadın Albay Shindy, Avustralya Deniz Kuvvetleri'nde Müslüman bir kadın olarak görev yapmasından memnun olduğuna dikkat çekti ve duygularını şöyle ifade etti: "Avustralya ordusunda bir Müslüman kadın olarak görev yapmak çok güzel bir duygu. Çok iyi bir kurumda vazife yapıyorum. Kurumda kabul edildiğinizi çok iyi hissediyorsunuz. Ayrıca, Avustralya toplumu içinde, pek çok farklı kökeni de barındırıyor. Avustralya ordusunda başörtüsü ile görev yapabilmek harika bir duygu."

AVUSTRALYA ORDUSUNA, MÜSLÜMANLARIN BAKIŞ AÇISINI ANLATIYORUM

Avustralya ordusu içinde çok fazla Müslüman olmadığının altını çizen Shindy; ancak ordunun bu konuda çok teşvik edici bir ortama sahip olduğunu ve bunun çok güzel olduğunu vurguluyor.

Avustralya ordusunda, Müslüman ve başörtülü bir asker olarak bulunmasının, ordunun Müslümanları ve İslamiyet’i daha iyi anlama gayretini de ortaya koyduğunu ifade eden Shidy, "Orduda benim asli görevlerimden birisi de İslamiyet ve Müslümanlık konularında baş danışmanlık. İslamiyet konusunda Deniz Kuvvetleri'ndeki askerlerin eğitimini de temin ediyoruz. Onlara Müslümanları ve onların nasıl yaşadıklarını hayata nasıl baktıklarını anlatıyoruz. Aynı zamanda, Avustralya’daki Müslümanlara ordunun Avustralya için yaptıklarını anlatırken, onları Avustralya ordusunun birer mensubu da olabileceklerini gösteriyoruz.” dedi.

Öte yandan, Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Mike Baird, Yılın Kadını ödülünü 4 Mart Çarşamba günü açıklayacak.