Avustralya'da 'ev alamayanların daha iyi maaşlı iş bulmaları gerektiği' ile ilgili konuşmasıyla büyük tepki toplayan Federal Hazine Bakanı Joe Hockey'in emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Avustralya Başbakanı Tony Abbott ise pek çok Avustralyalı gibi hala evinin taksitlerini ödemeye devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Federal Hazine Bakanı Hockey'in, Avustralya’da ev fiyatlarının pahalılığı sorunu ile ilgili soruya, “Ev alamıyorsanız, daha iyi maaşlı bir iş bulmanız gerekiyor.” cevabı tepkilere neden oldu. Avustralya medyasında yer alan haberlerde ise bakanın emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Hockey’in bu sözleri, mensubu olduğu Liberal Parti milletvekilleri tarafından da eleştirildi. Siyasi uzmanlar, Hockey’in önümüzdeki Federal seçimler öncesinde, yerini kaybedebileceği yorumlarında bulunuyor.

Avustralya Federal Başbakanı Abbott ise pek çok Avustralyalı gibi halen evinin taksitlerini ödediğini belirterek, “Abbot ailesi olarak evlerinin borcunu ödemeye çalışan Avustralyalıları çok iyi anlıyoruz. Pek çok Avustralyalı gibi biz de halen evimizin taksitlerini ödüyoruz. Benim 3 kızım var ve onlar da bir süre sonra bir şekilde emlak piyasasına girerek, kendi evlerini alacak ve taksitlerini ödemeye başlayacaklar.” dedi.

Ekonomi uzmanları Avustralya’da ev satın almanın her geçen gün daha da zorlaşmasının yanı sıra, fiyatların giderek şişmesinin de piyasalarda istikrarsızlığa neden olabileceği uyarısında bulunuyor.