Güney Avustralya Eyaleti’nde iki ayrı nokta arasındaki araçların ortalama hızını ölçecek kameralar kullanılmaya başlandı. Söz konusu kameralar yol üzerine 5’er kilometrelik aralarla yerleştiriliyor. Böylece sürücülerin iki kamera arasında yaptıkları ortalama hızları ölçülüyor.

Kameralar ilk olarak eyaletin başkenti Adelaide’ın Victor Harbour yolu üzerinde kullanılacak.

Güney Avustralya Yol Güvenliği Bakanı Tony Piccolo, farklı noktalar arası hız ölçen trafik kameralarının Dukes Otoyolu ve Port Wakefield yolu arasında denendiğini ve olumlu sonuçlar alındığını belirterek, “Bu kameralar sürücülerin sürat limitlerine uymalarını sağlıyor. Aynı zamanda, 'sürat öldürür' mesajımızın insanlarımıza daha net bir şekilde verilmesini de temin ediyor. Bu kameralar sayesinde yollarda 24 saat boyunca kesintisiz sürat kontrolü yapabiliyoruz.” dedi.

Ortalama hız ölçen bu kameraları, eyaletin en fazla kaza olan yollarına yerleştirdiklerini belirten Bakan Piccolo, “Victor Harbor Yolu’nu günde yaklaşık 11 bin sürücü kullanıyor. Bu noktada 2010 ile 2014 yılları arasında 318 trafik kazası oldu ve 4 insanımız hayatını kaybederken, 47 kişi de ağır şekilde yaralandı.” dedi.

Piccolo, yakın bir zamanda bu kameraların sayısını arttıracaklarını belirtti.