Avustralya’ya göçmen alınmasına karşı çıkan yorumlarıyla tanınan Senatör Jacquiline Lambie, 21 yaşındaki oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu açıkladı. Senatör Lambie, ailelerin çocuklarını zorla uyuşturucu tedavisine gönderebilmesi için kanun çıkarılmasını istedi.

Avustralya Senatosu’nda yaptığı bir konuşma sırasında uyuşturucu bağımlısı olan oğlunun saldırganlaşan tavırları nedeniyle iki ay önce evden ayrılmasını istediğini belirten Senatör Lambie, “Dengesiz tavırları nedeniyle, onunla aynı evde yaşamak emniyetsiz bir hale gelmişti.” dedi.

Avustralya politik sahnesindeki etki ve gücünün kendi evladı üzerinde hiç bir etkisi olmadığını belirten Lambie, “Bunca ünvanıma rağmen, kendi oğlum üzerinde bir etkim yok.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Senatör Lambie, kendi ailesinde yaşadığı üzücü olayı dile getirdikten sonra, bir grup hukukçu ve Tasmania Üniversitesi ile çocukları uyuşturucu bağımlısı olan ailelerin bu çocukları kanun zoruyla tedavi ettirebilmelerinin yolunu açacak olan yeni bir kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kendi ailesinde yaşadığı trajediyi binlerce Avustralyalı ailenin yaşadığını belirten Senatör Lambie, “Avustralya’da ICE uyuşturucusu kullanımı kontrolden çıktı. Oğlumu zorla tedavi altına aldırıp, bu zehirden temizleyemediğim için kendi evladıma yardımcı olamıyorum. Uyuşturucunun etkisiyle artık benim oğlum değil gibi.” dedi.

Hükümetin, bu tür gençlere ödenen sosyal yardım ödeneğini kesmesinin sorunu çözmeyeceğine işaret eden Senatör Lambie, “Sosyal yardımı kesmek ICE uyuşturucusunun neden olduğu sorunları ortadan kaldırmayacak. Bu işin kolayına kaçmak olacaktır. Uyuşturucu bağımlılarının rehabilite edilmeye ihtiyaçları var. Ama tedavi için yeterli rehabilitasyon merkezi yok. Bu gençlerin hayatlarının olması gereken eski haline geri döndürülmesine ihtiyaçları var. Onlara bunun için olabilecek bütün şansları tanımalıyız.” dedi.

Twitter’daki adresinde de konuya değinen Senatör, “Bugün Senato’daki konuşmamda yazılı metnin dışına çıkarak oğlumun uyuşturucu bağımlılığını anlattım.” dedikten sonra, konuşmasının videosunu paylaştı.