Azerbaycan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkuyla kutlanıyor. Ülkedeki çiçekçiler, yakınları için çiçek alan vatandaşlarla doldu taştı. Vatandaşlar seçim yapmakta, siparişleri yetiştirmeye çalışan çiçekçiler de buketleri hazırlamakta zorlandı.

Azerbaycan'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde vatandaşlar çiçekçilere koştu. Dükkanlarda birçok ülkeden getirilen rengarenk çiçekler de vatandaşların beğenisine sunuldu. Sokaklardaki vatandaşların ellerinde çeşit çeşit buketlerle yürümesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Yakınlarına çiçek alan Mirbağır Hüseynov adlı vatandaş kadınlara sağlık, mutluluk ve huzur dileklerinde bulundu. Çiçek almaya gelen Sabir Emrahov adlı vatandaş ise Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınları tebrik ettiğini belirtti. Emrahov "Bugün ben de geldim, gül aldım. Kadınlar için gülden güzel bir hediye olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hediye seçmekte bir hayli zorlandığını ifade eden Emil Zeynalov da "Başta annem olmak üzere sevdiğim şahsın 8 Mart gününü bu vesileyle tebrik ediyorum." dedi.