Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sabah saatlerinde başlayan yangından geriye siyah görüntüler kaldı. Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre yangında 15 kişi öldü; 26 kişi ise yaralandı.

Apartmanda kurtarma operasyonunun devam ettiğini dile getiren Bakanlık, Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başkent Bakü'de Azadlık caddesinde bulunan 16 katlı apartmanda sabah saatlerinde başlayan yangın, kısa zamanda tüm binayı kapladı. Çok sayıda itfaiye ekibi, sağlık görevlilerinin sevk edildiği bölgede, yangının komşu binalara geçmemesi için önem aldı.

Alevler içinde kalan apartmanda mahsur kalan onlarca vatandaş yardım beklerken, helikopterlerin de kullanıldığı uzun ve mücadeleli operasyonun ardından yangın söndürüldü.

Söz konusu apartmanda 4. katta yaşadığını dile getiren Azerbaycanlı Elvin Memmedov, mobilya almak için evden çıktığını söyledi. Kısa zaman sonra apartmanda yangın olduğunu öğrenerek yardıma koştuklarını dile getiren Memmedov, geldiklerinde artık apartmanın alevler içinde gördüklerini vurguladı.