Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'nün en büyük parkı Bulvar Parkı'ndaki 'Küçük Venedik Su Şehri' ziyaretçilerine yurtdışına çıkmadan mini İtalya gezisi yaptırıyor. Hazar Denizi sahilinde bulunan mini şehir, su kanalları, mimarisi, restoranları ve Venedik'ten gelen gondolları ile şehre gelen turistlerin başlıca uğrak mekanlarından biri.

Ziyaretçiler, parkta temizliği ile kendisine celbeden Venedik şehirciğini gondolla gezerken İtalyan mimarisinin eşsiz örneklerini yakından görmenin hazzını yaşıyor. Kanalların kenar süslemeleri, tünel ve köprülerin duvarlarındaki kabartmalar, insanlara Ortaçağ İtalya'sını keşfeden seyyahlar gibi hissettiriyor. Suyun üzerinden adeta kayarcasına hareket eden gondolları kullanan kayıkçıların giydikleri İtalyan milli kıyafetleri ise hiç bir ayrıntının atlanmadığını gösteriyor.

Yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip olan Küçük Venedik Su Şehri içerisindeki restoranlar ve kafelerin tasarımı her ne kadar İtalyan olsa da ağırlıklı olarak Azerbaycan ve diğer dünya mutfaklarının lezzetlerini sunuyor. Her ziyaretçinin kendi damak zevkine uygun tatları rahatlıkla bulabileceği restoranlar, eşsiz deniz manzarasıyla da müşterilerine görsel zevk sunuyor.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN UĞRAK YERİ

Evli ve nişanlı çiftlerin uğrak yeri olan ve romantik havanın hakim olduğu Venedik şehirciği, çeşitli yaş gruplarındaki öğrencilerin de öğretmenleri eşliğinde ziyaret ettikleri mekânlar arasında yer alıyor.

Öğretmeni ve sınıf arkadaşlarıyla Venedik'i gezmeye gelen 8 yaşındaki Leyla Abdullayeva, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı konuşmada, gondollarla seyahat ederken çok eğlendiklerini ve arkadaşlarıyla birlikte unutulmaz bir gün geçirdiklerini söyledi.

İki haftadır Bakü'de bulunduğunu bildiren Ukraynalı Marina Prokuronova da yaptığı açıklamada, Venedik Su Şehirciği'nde her şeyin çok güzel olduğunu dile getirdi. Prokuronova, "Şu an sanki Venedik'te geziyorum. Burası çok hoş bir yer. Burada çok büyük yatırımlar yapılıyor. Şehir gelişiyor turizm gelişiyor." dedi.

Türkiye'de yaşadığını belirten Rusyalı Olena Fedorenko ise Cihan'a yaptığı açıklamasında gezmeye geldiği Bakü'de en çok 'Venedik'i beğendiğini söyledi. Böyle bir yeri ilk defa gördüğünü ifade eden Fedorenko, parkı gezerken kendini Venedik'teki gibi hissettiğinin altını çizdi.