Suudi Arabistan'ın en büyük kültürel etkinliklerinden Riyad Uluslararası Kitap Fuarı'nda Fethullah Gülen Hocaefendi'nin eserleri bu yıl da büyük ilgi gördü. Gülen'in eserlerini inceleyen Suudi Arabistan'ın önde gelen âlimlerinden belagat uzmanı Prof. Dr. Abdullah bin Salih bin Muhammed El-Urayni, Hocaefendi'nin kitaplarındaki vizyon, samimiyet ve üslubu överek, "Gerçekten, başkasında bu lezzeti bulamıyorum." dedi.

Başkent Riyad'da 11 gün devam eden uluslararası kitap fuarı dün sona erdi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuarın onur konuğu ülkesi ise Güney Afrika oldu. 29 ülkeden 915 yayınevinin katıldığı fuarda Türkiye'den sadece NİL Yayınları yer aldı.

Nil Yayınları standında Gülen'in kitaplarını inceleyen İmam Muhammed bin Suud Üniversitesi öğretim üyesi Prof. El-Urayni, Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Hocaefendi'nin ifadelerinde doğruluk ve derin bir samimiyet bulunduğunu dile getiren Prof. El-Urayni, "Bu doğruluk, samimiyet ve içtenlik onu sevmemi, söylediklerini almamı sağlıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi açık, net bir vizyona sahip" ifadelerini kullandı.

20'den fazla kitabı bulunan belagat ve eleştiri hocası Muhammed El-Urayni şöyle devam etti: "Bildiğimiz gibi söz kalpten çıkarsa kalbe girer. O, açık, net bir vizyona sahip. Birçok âlim açık bir vizyona sahip olamıyor. Fethullah Gülen açık bir vizyona, üzerine yürüdüğü nihai bir hedefe sahip. Mecazlar, benzetmeler, belgeler ve ifade üslubunda kullandığı en modern mekanizmalar onun yazılarına faklı bir lezzet veriyor. Gerçekten başkasında bu lezzeti bulamıyorum."

Aynı zamanda Türkiye'de yayımlanan tek Arapça dergi olan Hira'da da makaleleri yayınlanan Prof. El-Urayni, derginin yazarlarından biri olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Hira'nın Türk - Arap kültürü arasında mükemmel bir köprü görevi gördüğünü belirten El-Urayni, "Hira, bildiğim kadarıyla yaklaşık 100 yıldan beri Türkiye'de yayınlanan tek Arapça dergi. Arap vatanı semalarında parlayan bir yıldız. Bizi birbirimize bağlayan bir köprü. Çağdaş Türk kültürü için bizim bu köprüye ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

EN ÇOK, 'SONSUZ NUR' KİTABI SATILIYOR

Hira Dergisi Suudi Arabistan Mekke ofisinde görevli Mehmet Altan ise fuara her yıl katıldıklarını, dünyanın değişik ülkelerinden, özellikle Arap dünyasından yüksek seviyede iştirak olduğunu vurguladı. Altan, "Bizim yayınlar genellikle fikrî kitaplar, kültürel kitaplar, tarihi kitaplar, çocuk kitapları, turizmle ilgili kitaplar; aynı zamanda seyahat kitapları, yemek kitapları, kültürle ilgili çok farklı kitaplarımız da var." dedi.

Altan, daha önceki senelerde de olduğu gibi bu yıl da en çok satan kitaplarının Risale-i Nur Külliyatı ve Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitapları olduğunu belirtti. Bunların içerisinden ise Hocaefendi'nin, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlattığı 'Sonsuz Nur'un özellikle çok sattığını söylen Altan, "Daha sonra da tarih kitapları, Kanuni Sultan Süleyman, Sultan Fatih ve Osmanlı'ya ait diğer tarih kitapları çok satıyor." dedi.