Belçika'nın Namur şehrinde bulunan Flawinne kışlasına saldırı düzenlendi. Arabasıyla kışlanın güvenlik bariyerlerini kıran saldırgan ardından askerlerle silahlı çatışmaya girdi. Emniyet güçleri, elinde ağır bir kutu olduğu iddia edilen kimliği belirsiz saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı

Şu an için saldırının hangi amaçlı, kimler tarafından gerçekleştirildiği hakkında henüz bir bilgi yok. Emniyet güçlerinin saldırganı yakalamak üzere operasyon başlattığı gelen ilk bilgiler arasında yer alırken, görgü tanıklarının ifadelerine göre olay şöyle gerçekleşti:

Şapkalı saldırgan önce kışlanın güvenlik bariyerlerini arabasıyla zorlayarak kırdı. Ardından kışlada bulunan askerlerle kısa süreli bir çatışmaya girdi. 'Taşıması zor', kutuya benzer ağır bir nesne ile araçtan indi ve kaçarak izini kaybettirdi.

Saldırı anında, normal şartlarda 650 askerin bulunduğu Flawinne kışlasında sadece 50 asker bulunduğu açıklandı. 600 kadar askerin ise eğitim amacıyla yurt dışında olduğu belirtildi.