Bank Asya yönetiminin BDDK tarafından polis baskınıyla görevden alınmasına bir tepki de Belçika’dan geldi. Belçika Flaman Yeşiller Başkanı Meyrem Almacı, Bank Asya yönetim kurulunun dışarıdan atanmış bürokratlarla değiştirilmesini, "Böyle bir durum hiç görmedim. Rahatsız edici bir olay" şeklinde yorumladı.

Belçika’da ilk Türk asıllı parti başkanı olan Almacı, küresel banka krizinden etkilenerek 2011 yılında devlet yardımıyla kurtarılan Belçika bankası Dexia için kurulun meclis komisyonundaki çalışmalarıyla dikkatleri çekmişti. Bankacılık dosyasında uzmanlaşan Almacı, "Bankacılık denetleme kurumları kötü durumda olan bankalara el koyabilir. Ancak evrak yetersizliğinden dolayı yönetimin çoğunluğuna el koyulmasını ilk defa görüyorum." dedi.

Bank Asya hakkında bir yıldır devam eden tartışmaları takip ettiğini söyleyen Almacı, bu durumun Türkiye’nin ekonomisine ve yabancı yatırımlara negatif etkisi olabileceği uyarısında da bulundu.

Müdahalenin siyasi olup olmadığını konusunda yeterince teknik bilgiye sahip olmadığını aktaran Almacı, "yaşanan olayın Bank Asya mudilerine ve Türkiye ekonomisine negatif bir şekilde yansımamasını ümit ediyorum." dedi.