Almanya'da başkent Berlin'deki 121 kişi itfaiyeci olmak için yemin etti.

İtfaiyeciler bu sene ilk kez yemin törenlerini Berlin’deki Schloss Charlottenburg’un önündeki meydanda kutladı. Yemin töreninden önce geleceğin itfaiyecilerine seslenen Berlin İtfaiye Müdürü Wilfried Gräfling, herkese 'ne kadar önemli bir iş yaptığının farkında olmasını' tavsiye etti. Gräfling ayrıca itfaiye mesleğini seçtikleri için öğrencileri tebrik etti. Gräfling, "Hepiniz şimdi çok iyi birer itfaiyeci olmak için eğitim göreceksiniz. Unutmayın! Bu eğitim, hem sizin hem de kurtaracağınız insanların hayatını kurtaracak. Çok kutsal bir meslek icra ettiğinizi hiçbir zaman unutmayın!" diye konuştu.

Berlin itfaiyesinde her sene yaklaşık 120 kişilik bir personel açığı meydana geliyor. Berlin eyaleti önümüzdeki senelerde bu açığı daha iyi giderebilmek için meslek eğitimi kontenjanını 120'den 140'a çıkarmayı hedefliyor. Bu hedeflerin yanı sıra bir de Berlin itfaiyesi "İtfaiyenin sana ihtiyacı var" adlı kampanyayla daha çok göçmen vatandaşı itfaiyeye kazandırmak istiyor.

Berlin İtfaiye Müdürü Wilfried Gräfling yaptığı açıklamada, itfaiyenin daha çok göçmene ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Gräfling "Hedefimiz önümüzdeki senelerde daha çok göçmen kökenli vatandaşı itfaiyecilik mesleğine kazandırmak." ifadelerini kullandı.