Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıslı liderlerin son görüşmelerinden sonra çözüm konusunda çok daha iyimser olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya geldiği görüşme sona erdi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren görüşme sonrasında açıklama yapan Eide, liderlerin bugünden itibaren özlü konulara odaklandıklarını ve “Yönetim, Mülkiyet ile Toprakta Kriterleri” ele aldıklarını açıkladı.

Eide, Kıbrıs müzakerelerinin sonuca ulaşabileceği konusunda iyimser olduğunu ve son görüşmelerden sonra liderlerin çözüm konusunda gösterdiği kararlılıktan dolayı daha da iyimser bulunduğunu vurguladı.

İki liderin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 Temmuz’da gerçekleştireceği etkinlikte bir araya gelecekleri bilgisini de veren Norveçli diplomat, liderlerin müzakereler çerçevesindeki görüşmesinin ise 10 Temmuz’da olacağını ifade etti.