Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Eide, bugünkü görüşmede toprak ve mülkiyet konularının ele alındığını kaydetti.

Eide, Kıbrıs'ta bulunan Ara Bölge'de bir araya gelen Akıncı ve Anastasiadis görüşmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Görüşmelerin seyrinin kendisini son derece memnun ettiğini ifade eden Eide, yaz tatili nedeniyle Ağustos ayında müzakerelerin bir süreliğine tatile gireceğini kaydetti. Bir sonraki görüşmenin 1 Eylül de olacağı bilgisini veren Eide, müzakerelerin bu şekilde gitmesi durumunda, çözümün çok yakın olacağını dile getirdi. Liderler arasında bugün toprak ve mülkiyet konularının görüşüldüğünü aktaran Eide, karşılıklı saygı ve hoşgörü olması durumunda aşılamayacak bir konunun olmayacağını ifade etti.

Öte yandan görüşme sonrasında Rum Başkanlık Sarayı'nda basın açıklaması yapan Anastasiadis de bugünkü görüşmenin güzel bir atmosferde geçeceğini söyledi. Anastasiades, iki lider arasında yapılan görüşmeden sonraki açıklamanın açık ve net olduğunu belirtti.

Bu arada liderler yarın akşam KKTC'de bulunan Othello Kalesi'nde gerçekleşecek müzik etkinliğinde bir araya gelecek.