Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna, Papa Francesco'nun yarınki ziyareti için hazırlıklarını tamamladı. Papa Francesco, Koşevo'daki stadyumda 65 bin kişi ile ayin yapacak.

Bosna-Hersek'in Hırvat Cumhurbaşkanlığı Koneyi Üyesi Dragan Çoviç, Papa'yı memnuniyetle karşılayacaklarını belirterek, "Saraybosna'da çok özel bir atmosfer mevcut, Papa'nın ziyaret edeceği bütün alanlar hazır. Bu, Bosna-Hersek için tarihi bir olay olacaktır." dedi.

Bosna-Hersek Kardinalı Vinko Pulyiç, Papa'nın ziyareti için Saraybosna'ya yarın 800 otobüs dolusu insanın geleceğini belirtti ve "Vatandaşlarımıza misafirperverliği ve sabrı tavsiye ediyoruz. Kalp ve kulakları açık olsun; Papa'nın mesajını duyalım." şeklinde konuştu.

Koşevo'da son hazırlık ve temizlik işlerini yapan rahibeler Zrinka ve Davorka, "Özellikle hayatın kıyısındaki insanlara yakın olduğu için Papa'yı seviyoruz." dedi.

Ayinde koroyu yönetecek olan Marko Stanuşiç ise bin 800 kişilik koroyla güzel bir atmosfer oluşturmak istediklerini kaydetti.

Papa'nın Bosna ziyaretinde, farklı din ve mezhepler arasında hoşgörü ve barış mesajı vermesi bekleniyor. Polis, Papa'nın güzergahındaki evlerde oturan vatandaşlardan Papa'nın geçişi sırasında balkona çıkmamaları ve pencere önünde durmamalarını istedi.