Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde bir polis karakoluna saldıran silahlı saldırganla bağlantılı olduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Zvornik kasabasında polis karakoluna girerek ateş açan Nerdin İbriç (24) bir polisi öldürmüş, ikisini de yaralamıştı. Çatışmada İbriç de ölmüştü.

Bosna-Hersek Savcılığı, İbriç'in arkadaşı olduğu belirtilen Abdullah Hasanoviç'i bugün sorgulamak üzere gözaltına aldı. Bu yılın başına kadar Suriye'de bulunduğu belirtilen Hasanoviç, daha önce de IŞİD üyeliği şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

SALDIRI, SIRP BÖLGESİ İLE SORUNLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARTTI

Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik, devlet kurumlarını ''işe yaramaz' olarak nitelendirdi ve kendi istihbarat kurumlarını oluşturmak istediklerini söyledi. Dodik, "Sırpların kendini savunma hakkı var." dedi.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Dönem Başkanı Mladen İvaniç de olayı 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi ve "Bütün güvenlik ve emniyet kurumların temsilcileri ile görüşeceğiz ve terörün bizi yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Bazı kişiler yeni bir savaşa zemin hazırlamaya çalışıyor; buna müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

BİR YAŞINDAYKEN BABASI ŞEHİT EDİLDİ

Zvornik şehri yakınındaki Kuçiç Kula köyünde doğan Nerdin İbriç'in babası Seyfo, henüz bir yaşındayken babasının kaybetmişti. Seyfo, Bosna Savaşı'nda 750 Boşnak ile birlikte esir alındıktan sonra şehit edilmiş, annesi de sürgün gönderilmişti.

Zvorvik'te sağlık yüksek okulununu bitiren Nerdin İbriç işsizdi. Bir komşusu "Sorunlu bir çocuk değildi, kendisi çok sessizdi. Komşularına bazen yardım ediyordu ve bazen odun kesip o şekilde biraz para kazanıyordu." dedi. Nerdin'i tanıyan Kuçiç Kula sakinleri, kendisine yeni arkadaş çevresi edinen gencin son aylarda değişmeye başladığını ve annesi Halima'nın bile onun tuhaf olduğunu söylediğini aktardı.

Halima'nın bu sabah ifade vermesi için polis karakoluna götürüldüğü belirtildi.