TD-IHK Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Brandenburg Ekonomi Bakanlığı ile birlikte Berlin’de Türk işadamlarına Brandenburg eyaletindeki yatırım imkânlarını tanıttı.

Brandenburg eyalet temsilciliğinde düzenlenen tanıtım gecesinde Berlinli Türk işadamları Brandenburglu işadamları ile bir araya gelerek yatırım planları yapma imkânı da buldu. Tanıtım gecesinde konuşan Devlet Müsteşarı Hendrik Fischer Türk işadamlarına eyaletinde olan imkânlardan bahsetti. “Biz Brandenburglular olarak yeni yatırımcılara her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz.” diyen Fischer, yatırımcıların Brandenburg eyaletini tanıdıktan sonra vazgeçemeyeceklerini dile getirdi.

Brandenburg eyaleti konum itibariyle yatırımcı için her türlü imkânı sağladığına dikkat çeken Fischer, “İster Berlinli bir Türk işadamı olsun, isterse Türkiye’den gelerek Brandenburg eyaletinde yatırım yapmak isteyen bir işadamı olsun (Zukunfts Agentur Brandenburg) ‘Brandenburgun geleceği’ adlı ajans yardımcı olacak.” dedi. Fischer, salondaki herkese eyaletinin Türkiye ile işbirliği konusunda köprü rolü üstlendiklerinden dolayı teşekkür etti. “Hepiniz işlerinizin yanı sıra aynı zamanda birer kültür elçisisiniz” diyen Fischer, Türk işadamlarının Brandenburg eyaletinde her zaman hoşgörü ile karşılanacaklarının altını çizdi.

İşadamları ve yatırımcıların bir araya gelmesini sağlayan TD-IHK Yöneticisi Suat Bakır da geceye katılan herkese teşekkür etti. Bakır, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari hacmi önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüz Milyar Euro’ya çıkarmak istediklerini söyledi. “Bu tür organizasyonlar ve buluşmalar hedefimize ulaşmak için çok önemli” diyen Bakır, herkesin yeniliklere açık olması gerektiğini belirtti. “Brandenburg eyaletinde yatırım yapmayı planlayan Türk işadamlarına TD-IHK olarak elimizden gelen her türlüğü desteği veriyoruz” diyen Bakır, Brandenburglu işadamlarına da seslenerek, Türkiye’deki yatırımlar konusunda kendilerine başvurabileceklerini hatırlattı.

Geceye katılan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Brandenburg Ekonomi Bakanlığını işadamı heyeti ile birlikte Türkiye’ye davet etti. İş gezilerinin önemine dikkat çeken Şen, “Gezilerde işadamları bire bir yatırımlarını görme ve ülkeyi ve yatırım yapacakları bölgeyi tanıma imkânı buluyor.” dedi.